Toekomstvisie LTO Voorne-Putten

Toekomstvisie LTO Voorne-Putten

17/04/2019 0 Door pvvnissewaard

De PVV was uitgenodigd bij Familie Kranenburg voor een agrarische excursie.
Hierbij werd door LTO Voorne-Putten de toekomstvisie land- en tuinbouw gepresenteerd en overhandigd aan Burgemeester Van Oosten.

De agrarische sector op Voorne-Putten staat wereldwijd zeer hoog in aanzien wat kwaliteit en diversiteit betreft. Of het nu van komkommer tot aardappel of varkens- tot lamsvlees is, de omzet van de agrarische sector op Voorne-Putten is goed voor meer dan 10% van de totale MRDH (Metropool Regio Rotterdam Den Haag) omzet en dat is iets waar Nissewaard heel trots op is.

Anita en Frank hadden goede gesprekken met diverse vertegenwoordigers in de sector en uiteraard met de heer Kranenburg. Zo is de boer naast zijn bedrijfsvoering ook verantwoordelijk voor een stuk natuurgebied en akkerranden en sloten.
De heer Kranenburg wil ook graag een maatschappelijke bijdrage doen door een educatie/inlichtingencentrum te faciliteren met uitkijk op het natuurgebied Beerenplaat. In dit centrum zou hij zowel fietsers, wandelaars, recreanten en uiteraard scholieren willen verwelkomen en ze onder genot van een hapje drankje willen informeren over producten uit de regio. Het plan stagneert echter op een juiste vergunning.
De PVV steunt dit plan en indien nodig kunnen we het met de gehele gemeenteraad bespreken en wellicht sturing aan geven.

Meer info in krantenartikel Groot Nissewaard: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/actueel/94998/lto-voorne-putten-overhandigt-toekomstvisie-land-en-tuinbouw?redir

Like ons en volg ons, deel dit bericht: