Politie en GOA’s geven presentatie inbraakpreventie en tips tegen babbeltrucs

16/10/2018 0 Door pvvnissewaard

PVV raadslid Frank van Boven was aanwezig bij de informatie- en preventieavond in het stadhuis 15 oktober 2018. Ca. 200 belangstellende (burgers en afvaardigingen buurtpreventieteams) werden door de politie op de hoogte gebracht van hoe inbrekers het moeilijker gemaakt kan worden. Naast goed hang- en sluitwerk werden voorbeelden getoond, dat mensen sleutels op deuren laten zitten en deuren open laten staan. Ook de babbeltrucs werden behandeld, waarop raadslid Frank van Boven de gevaarlijke telefonische babbeltruc van “Microsoft” vermeldde, waarbij criminelen toegang tot je computer vragen omdat deze zogenaamd “gevaarlijk” doet. Dit is nep en ze hebben je computer dan in hun macht. Er werd ook een presentatie gegeven van een nieuw informatiesysteem dat misstanden (zoals inbraak) registreert en (wijk)agenten, BOA’s/GOA’s, buurtpreventieteams gaat informeren. Het is van belang dat de burger vreemde dingen en misstanden blijft melden.

Like ons en volg ons, deel dit bericht: