Gemeenteraadsvergadering 6 maart 2019

Gemeenteraadsvergadering 6 maart 2019

07/03/2019 0 Door pvvnissewaard

PVV fractievoorzitter Peter van der Velden, vroeg of het al bekend is of de binnenkort vrijkomende jihadist Mounir E. weer terugkeert naar zijn voormalige woonplaats Spijkenisse. En als dat zo is wat voor veiligheidsmaatregelen Nissewaard dan gaat nemen om haar burgers te beschermen.
Burgemeester Foort van Oosten begreep de bezorgdheid en dat mocht Mounir E. terugkeren naar Spijkenisse, dat de veiligheid voor Nissewaard voorop staat.

PVV gemeenteraadslid Frank van Boven had tijdens de felicitaties van het 100-jarig jubileum van Bakkerij Reedijk te Geervliet bezorgde burgers gesproken. Er wordt te hard gereden door de Tolstraat en het is wachten op een ongeluk waarbij een kind aangereden wordt. Frank vroeg in de raadsvergadering om een update van de situatie en vroeg tevens verkeersrapporten op. Wethouder Bal meldde dat de geslotenverklaring Toldijk van Geervliet naar Heenvliet (in één richting) tussen 16:00 en 19:00 als pilot binnenkort zal worden gerealiseerd om daarna geëvalueerd te worden.

Frank vroeg ook of de recent ingezonden brief omtrent stimuleren waterstof tanken bij tankstations mee te kunnen nemen in de commissie Leefomgeving. In het kader van de energietransitie zal waterstof noodzakelijk zijn voor energieopslag en als brandstof voor personenauto’s en vrachtauto’s.
Wethouder Bal beaamde het belang van waterstof met betrekking tot de energietransitie en dat het meegenomen gaat worden in de commissie Leefomgeving en in Regionaal Energie Strategie (RES) besprekingen.

Gemeenteraadslid Anita Verweij had uitgezocht waarom het idee in de motie van Nissewaard Lokaal om aluminium verkeersborden te vervangen door bamboe verkeersborden toch niet zo’n goed idee is. Eén van de argumenten is dat bamboe uit de jungle komt en voordat het op transport wordt gezet het een fumigatieproces (gif) ondergaat om insecten te doden. Als deze containers in Nederland gelost worden, moeten ze 2 dagen met open deuren luchten, omdat het giftig is voor mens en dier. Laat die bamboe maar gewoon bij de pandabeer. << U gaat hier nog meer van horen >>

Like ons en volg ons, deel dit bericht: